[ و بر پلیدیى که در پارگین بود گذشت و فرمود : ] این چیزى است که بخیلان در آن بخل مى‏ورزیدند . [ و در روایت دیگرى است که فرمود : ] این چیزى است که دیروز بر سر آن همچشمى مى‏کردید . [نهج البلاغه]

۞ آفتاب نیمه شب ۞

 
 
اخبار(پنج شنبه 86 اسفند 23 ساعت 12:26 صبح )
نتایج تحقیقات در امریکا نشان از روابط گسترده غیراخلاقی دختران امریکایی است.

بر اساس این گزارش به نقل از فاکس نیوز، به استناد نتایج بررسی های انجام شده در امریکا از هر چهار دختر نوجوان امریکایی، یک دختر به بیماری های مقاربتی مبتلا است.

مرکز کنترل و جلوگیری از بیماری ها با اعلام این خبر درباره مبتلا بودن 25 درصد دختران نوجوان امریکایی به بیماری های مقاربتی تصریح کرد یک نوع از این بیماری ها می تواند در سنین بالا به بروز سرطان لگن منجر شود.


 
احبار(پنج شنبه 86 اسفند 23 ساعت 12:15 صبح )

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران حرکت بخش خصوصی برای ایجاد پژوهشکده تلفن همراه را بسیار مفید ارزیابی کرد و گفت: امیدواریم با یک برنامه ریزی کوتاه مدت، مباحث لازم در این زمینه پیش بینی شود.


به گزارش «انتخاب» به نقل از مهر، صابر فیضی مدیرعامل شرکت مخابرات ایران شب گذشته در نشست افتتاح پژوهشکده تلفن همراه با تاکید بر اهمیت پژوهش و تحقیق در حوزه تلفن همراه گفت: از سال 73 صنعت تلفن همراه در ایران مطرح شده و با فراز و نشیبهای متفاوتی مواجه بود به گونه ای که این باور وجود نداشت که روزی تلفن همراه به یکی از ابزار مهم ارتباطی تبدیل شود.


 


وی با اشاره به قانون بودجه سال 76 گفت: در این قانون تلفن همراه به عنوان یک کالای لوکس مطرح بود و برای جلوگیری از گسترش استفاده از این کالا حق استفاده از آن از مدیران دولتی سلب شده بود.


 


این مقام مسئول خاطرنشان کرد: برنامه چهارم توسعه در زمینه رشد تلفن همراه در مقایسه با سایر کشورها مناسب نبود و این امر بیانگر این مطلب است که یک دیدگاه خاصی نسبت به این کالا در آن مقطع زمانی مطرح بوده است.


 


وی ادامه داد: با گذشت زمان موبایل به وسیله ای تبدیل شد که بسیاری از کارهای اداری و تجاری به وسیله آن انجام می شود و امروزه نیاز استفاده از آن را تمامی افراد حس می کنند.


 


مهندس فیضی با بیان این که باید مطابق با تکنولوژی روز تلفن همراه تمهیدات خاصی صورت گیرد، ادامه داد : باید از تکنولوژیهای جدید در خدمت توسعه کشور استفاده شود.


 


وی خاطرنشان کرد: چنانچه در زمینه تلفن همراه برنامه ریزی های مدونی شکل گیرد این صنعت می تواند در زمینه ایجاد  اشتغال و گسترش تولید داخلی مورد استفاده قرار گیرد.



مدیرعامل شرکت مخابرات ایران گفت: باید تمرکز بر روی صنعت سخت افزار تلفن همراه محدود شود. به دلیل اینکه امروزه کاربران فقط به دنبال شکل ظاهری گوشی نیستند بلکه به قابلیتهای گوناگون آن نیز توجه دارند.


 


فیضی ادامه داد: در حال حاضر الگوهای سخت افزاری ارزشی کمتر از 50 درصد دارند و اگر بخواهیم بر مباحث سخت افزاری استمرار داشته باشیم با مشکل مواجه می شویم.


 


وی گفت: در شرایط فعلی کاربران از کمتر از 50 درصد سرویس های موجود تلفن همراه استفاده می کنند.



مدیر عامل شرکت مخابرات ایران افزود: با توجه به جمعیت 70 میلیونی کشور هر فرد در طول دو سال به 3 دستگاه تلفن همراه نیاز دارد در نتیجه در طول این مدت برای این میزان جمعیت 150 میلیون گوشی باید مورد استفاده قرار گیرد.


دکتر احمد توکلی رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست ضمن الزام گسترش و توسعه صنعت تلفن همراه در کشور اظهار داشت: از سال 73 بحث تلفن همراه در کشور مطرح شد که در آن سال گوشی تلفن همراه بیشتر یک کالای لوکس به حساب می آمد.


وی تصریح کرد: در حال حاضر این صنعت یک ابزار مهم توسعه در کل دنیا به حساب می آید و کاربردهای بسیاری را هم ایفا می کند.


توکلی اضافه کرد: با افتتاح پژوهشکده تلفن همراه در کشور می توانیم در آینده شاهد گسترش و توسعه ارتباطات و فناوریهای لفن همراه در کشور باشیم.



 
اخبار(پنج شنبه 86 اسفند 23 ساعت 12:14 صبح )

طرح حذف کنکور در سال 1389 که در 6 ماده به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده بود امروز توسط ریاست جمهوری به دستگاههای ذیربط ابلاغ شد. خبرگزاری مهر جزئیات این قانون را منتشر کرده که در پی می آید:.


ماده 1- تعاریف:
امتحان نهایی کشوری: آزمونی است که به صورت تشریحی با سئوالات یکسان و همزمان در سراسر کشور طبق مقررات وزارت آموزش و پرورش برگزار می شود.


سابقه تحصیلی : نتایج امتحان نهایی کشوری دروسی است که داوطلب در دوره متوسطه و پیش دانشگاهی فرا گرفته است.


سابقه پرورشی و مهارتی: رتبه داوطلب در مسابقات فرهنگی، هنری، ورزشی، مهارتی، علمی و پژوهشی در سطح استانی، کشوری یا بین المللی است. عناوین و ضوابط این مسابقات به پیشنهاد وزارت آموزش و پرورش و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی خواهد بود.


ماده 2- پذیرش دانشجو در مقطع کاردانی (پیوسته و ناپیوسته)، کارشناسی، کارشناسی ارشد پیوسته، دکترای حرفه ای و دکترای پیوسته بر اساس سوابق تحصیلی و پرورشی و مهارتی داوطلب و آزمونهای سراسری خواهد بود. تاثیر سوابق تحصیلی و پرورشی و مهارتی در هر سال نسبت به سال قبل افزایش می یابد به نحوی که حداکثر تا پایان سال اول برنامه پنجساله پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران آزمونهای سراسری ورودی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی به طور کامل حذف شود. دولت موظف است بسترهای لازم را جهت تحقق این ماده فراهم کند.


تبصره - از سال 1386 وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آموزش و پرورش و دانشگاه آزاد مجازند داوطلبان ورود به مقطع کاردانی (پیوسته و ناپیوسته) را صرفا بر اساس سوابق تحصیلی و پرورشی و مهارتی پذیرش کنند.


ماده 3- برگزاری آزمون سراسری برای داوطلبان ورود به دانشگاهها و مراکز آموزش عالی تا قبل از حذف کامل آن بر اساس قانون "یک مرحله ای کردن آزمون سراسری" مصوب 215/1377 مجلس شورای اسلامی خواهد بود.


ماده 4- ضوابط احتساب سوابق تحصیلی داوطلبان مانند تعیین پایه های تحصیلی، دروس و میزان تاثیر هر یک از آنها و همچنین میزان تاثیر سوابق پرورشی و مهارتی بر عهده کار گروهی (کمیته ای) مرکب از افراد ذیل خواهد بود :
1- وزیر یا یکی از معاونین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به انتخاب وزیر (رئیس کارگروه (کمیته ))
2- وزیر یا یکی از معاونین وزارت آموزش و پرورش به انتخاب وزیر.
3- وزیر یا یکی از معاونین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به انتخاب وزیر
4- رئیس یا یکی از معاونین دانشگاه آزاد اسلامی به انتخاب رئیس دانشگاه
5- رئیس سازمان سنجش آموزش کشور
تبصره 1- در صورتی که داوطلب فاقد سوابق تحصیلی و پرورشی و مهارتی مطابق این قانون باشد تعیین نحوه انطباق سوابق تحصیلی و پرورشی و مهارتی او برای پذیرش در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی بر عهده کار گروه (کمیته) موضوع این ماده است .


تبصره 2- ضوابط و نحوه بهبود ارتقاء سوابق تحصیلی برای داوطلبانی که علاقه مند به جبران سوابق تحصیلی خود (در همه یا بعضی از مواد درسی) هستند بر عهده کار گروه (کمیته) موضوع این ماده است.


تبصره 3- دانشگاهها می توانند برای هر رشته شرایط و میزان تاثیر هر یک از دروس سوابق تحصیلی و پرورشی و مهارتی داوطلبان را برای پذیرش دانشجو در آن دانشگاه به کار گروه (کمیته) برای بررسی و اتخاذ تصمیم پیشنهاد کنند.


تبصره 4- در رشته هایی مانند هنر و تربیت بدنی که نیاز به سنجش و  مهارت خاص می باشد، دانشگاهها علاوه بر اعمال سوابق تحصیلی و پرورشی، مهارتی مجاز به برگزاری امتحان های علمی و استعدادسنجی با تایید کار گروه (کمیته) موضوع این ماده هستند.


ماده 5- امتیازات و سهمیه ها از قبیل سهمیه مناطق، رزمندگان، شاهد، خانواده معظم شهدا، جانبازان و آزادگان که تاکنون به تصویب مراجع ذیربط رسیده است، کماکان به قوت خود باقی است و در شیوه پذیزرش دانشجو بر اساس این قانون نیز اعمال می شود.


ماده 6- داوطلبانی که براساس این قانون در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی پذیرفته می شوند بر اساس ضوابط پیشنهادی ستاد کل نیروهای مسلح که به تصویب مقام معظم  فرماندهی کل قوا می رسد از معافیت تحصیلی خدمت نظام وظیفه برخوردار می شوند.


پس از ارائه این طرح به مجلس، وزارت علوم نسبت به برخی بندها اعتراضاتی داشت تا اینکه در نهایت در 20 فروردین ماه مقرر شد دو اصلاح صورت گیرد:
1- در سطر دوم ماده (1) عبارت "به صورت تشریحی" حذف شود.
2- در سطر دوم تبصره (4) ماده (4) بعد از کلمه "دانشگاهها" عبارت "با هماهنگی وزارت علوم" درج شود.
 



 
هخبار(پنج شنبه 86 اسفند 23 ساعت 12:13 صبح )

رئیس جمهوری اسلامی ایران قانون پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور را که بر اساس آن تا پایان سال اول برنامه پنجساله پنجم توسعه آزمونهای سراسری ورودی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی به طور کامل حذف می شود. 
 
   
 
احمدی نژاد ، قانون پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور که در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی تصویب و به تایید شورای نگهبان رسیده است جهت اجراء ابلاغ کرد.


بر اساس این قانون پذیرش دانشجو در مقطع کاردانی (پیوسته و ناپیوسته) ، کارشناسی ، کارشناسی ارشد پیوسته ، دکترای حرفه‌ا ی و دکترای پیوسته براساس سوابق تحصیلی داوطلب و آزمونهای سراسری خواهد بود.


تاثیر سوابق تحصیلی در هر سال نسبت به سال قبل افزایش می‌یابد به نحوی که حداکثر تا پایان سال اول برنامه پنجساله پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران آزمونهای سراسری ورودی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی به طور کامل حذف شود. دولت موظف است بسترهای لازم را جهت تحقق این ماده فراهم نماید.


براین اساس برگزاری آزمون سراسری برای داوطلبان ورود به دانشگاهها و مراکز آموزش عالی تا قبل از حذف کامل آن براساس «قانون یک مرحله‌ای نمودن آزمون سراسری مصوب 1377/5/21» مجلس شورای اسلامی خواهد بود و برای پذیرش دانشجو در هر رشته سابقه تحصیلی دروس مرتبط با آن رشته ملحوظ می‌شود. این دروس و میزان تاثیر هر یک با توجه به اهمیت آنها و همچنین پایه‌های تحصیلی که در سوابق تحصیلی موثر است توسط کارگروهی (کمیته‌ای) مرکب از افرادی چون وزیر یا یکی از معاونین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ،وزیر یا یکی از معاونین وزارت آموزش و پرورش ،وزیر یا یکی از معاونین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ،وزیر یا یکی از معاونین دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس‌ سازمان سنجش و آموزش کشور تعیین خواهدشد.


بر اساس این قانون امتیازات و سهمیه‌ها از قبیل سهمیه مناطق ، رزمندگان ، شاهد ،‌خانواده معظم ، شهدا ، جانبازان و آزادگان که تاکنون به تصویب مراجع ذی صلاح رسیده یا می رسد کماکان به قوت خود باقی است و در شیوه پذیرش دانشجو براساس این قانون نیز اعمال می شود .


همچنین داوطلبانی که براساس این قانون در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی پذیرفته می شوند براساس ضوابط پیشنهادی ستاد کل نیرو‌های مسلح که به تصویب مقام معظم رهبری ( فرماندهی کل قوا ) می رسد ،‌از معافیت تحصیلی خدمت نظام وظیفه برخوردار می شوند .



 
اخبار(شنبه 86 اسفند 18 ساعت 6:45 عصر )
تاج زاده با اشاره به عملکرد شورای نگهبان: ظرفیت آقای جنتی به اندازه نظامیان ترکیه نیز نیست Print This Page!!!

  نویسنده : معصومه ستوده


نخستین نشست خبری جبهه مشارکت درباره انتخابات مجلس هشتم در شرایطی برگزار شد که سیدمصطفی تاج‌زاده به عنوان رئیس ستاد انتخابات جبهه مشارکت اعلام کرد این حزب تصمیم گرفته است به‌رغم اینکه کاندیدای اختصاصی ندارد اما در انتخابات حضور معترضانه داشته باشد.
مصطفی تاج‌زاده و معصومه حبیبی رئیس ستاد انتخابات زنان جبهه مشارکت دو چهره ای بودند که در کنفرانس روز گذشته حضور داشتند. تاج‌زاده اعلام کرد: امکان رقابت کامل برای ائتلاف اصلاح‌طلبان وجود ندارد اما با این وجود تصمیم گرفته‌ایم در همین حوزه‌های محدود که برای ائتلاف اصلا‌ح‌طلبان امکان رقابت وجود دارد ما نیز حاضر شویم. مصطفی تاج‌زاده با اشاره به ریاست احمد‌نژاد بر قوه اجرایی کشورگفت: برای اولین بار در جمهوری اسلامی، حکومت در اختیار یک جناح سیاسی به‌طور کامل قرار گرفت و جامعه این رویداد را به نظاره نشسته است. تجربه حاکمیت یکدست ، تجربه‌یی تلخ بود زیرا در طول این سه سال که قیمت نفت بیش از سه برابر افزایش یافته واز مرز صد دلار نیز گذشته است شاهدیم مشکلات اقتصادی کشور ومردم افزایشی تصاعدی داشته است و سهم ایرانیان از افزایش قیمت نفت چیزی جز گرانی و تورم نبوده است. در این دوره زمانی کلنگ هیچ پروژه ملی جدیدی به زمین نخورده است و هیچ‌کس پاسخگوی چگونگی هزینه این درآمد هنگفت 150 میلیاردی به ملت نشده است.
عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت با اشاره به فضای سیاسی موجود در کشور اظهار داشت: امروز شاهدیم فضای سیاسی کشور در تمامی مراحل با انشسداد روبه رو است .به گونه‌یی که به احزاب مجوز رسمی برای انتشار روزنامه‌ها داده نمی‌شود وحتی گاه تیتر روزنامه‌ها توسط مقامات امنیتی مشخص می‌شود. وی در ادامه با اشاره به دانشگاه‌ها تاکید کرد: در حال حاضر فضای بسته‌یی در دانشگاه‌ها ایجاد شده است و دانشجویان فعال با احضارهای پی‌درپی مواجه می‌شوند و عملاً امکان فعالیت سیاسی از دانشجویان در دانشگاه سلب شده است.
تاج‌زاده در بخش بعدی سخنان خود به انتخابات مجلس هشتم پرداخت وبا تاکید بر اینکه انتخابات مجلس هشتم «غیررقابتی‌ترین» انتخابات در طول عمرجمهوری اسلامی است اظهار داشت: می توان با قاطعیت بیان داشت که در طول عمر جمهوری اسلامی ایران و حتی در زمان حاکمیت یکپارچه نیز غیر رقابتی تر از این انتخابات تا کنون برگزار نشده است.در این انتخابات می‌توان گفت اکثریت کرسی‌های پارلمان توسط آقای جنتی و حامیان وی قبل از آنکه توسط مردم مشخص شوند، تعیین شده است.
وی در ادامه به کارنامه اجتماعی وفرهنگی دست اندرکاران حاکمیت یکدست اشاره کرد وافزود: از نظر فرهنگی نیز شاهد تحمیل یک سلیقه خاص هستیم، به گونه‌یی که نوع کیف و کفش و کلاه مردم نیز توسط اصولگرایان مشخص می‌شود و تلاش می‌کنند فضای ایران را پلیسی کنند به نوعی که می‌خواهند چکمه‌یی را که از پای زنان درآورند و به پای مردان سیاستمدار کنند و این انحراف همان اتفاقی است که در دوران مشروطه نیز رخ داد و موجب شد دستاوردهای مشروطه از بین برود.
اظهار نگرانی مصطفی تاج‌زاده فقط معطوف به انتخابات نبود وی در ارزیابی کارنامه اصولگرایان تصریح کرد : عدم کفایت اصولگرایان در عرصه‌های داخلی و خارجی موجب شده است که حاکمیت با پررنگ کردن جنبه‌های دینی بخواهد تصمیمات غیرکارشناسانه خود را تحت‌الشعاع قرار داده و ذهن جامعه را با ترویج خرافات به سمت دیگری منحرف کند.
تاج‌زاده در عین حال با انتقاد از مجلس هفتمی که به تصریح بسیاری از «زعمای اصولگرا» به تایید امام زمان رسیده بود، گفت: این مجلس امام زمانی در حالی به پایان می‌رسد که نایب‌رئیس آن اعتراف می کند که بعضی‌ها در این مجلس فرق میلیون و میلیارد را هنوز نمی‌دانند. آیا سپردن سرنوشت کشور به دست چنین افرادی تاسف انگیز نیست؟
تاج‌زاده درباره مجموعه عملکرد دستگاه دیپلماسی کشور در سه سال گذشته نیز تاکید کرد «وادادگی» مهم‌ترین مشخصه سیاست خارجی دولت نهم است. این وادادگی از نادیده گرفتن داستان سه جزیره گرفته تا نادیده گرفتن قراردادهای 1921 و 1940 در باره سهم ایران از آب دریای خزر مشاهده می‌شود.
عضو شورای مرکزی حزب مشارکت در ادامه به نع عملکرد اصلاح طلبان در مراحل نخست انتخابات مجلس هشتم اشاره کرد و گفت: 909 نفر از اصلاح‌طلبان واجد شرایط در انتخابات ثبت‌ نام کردند که اکثریت قاطع آنها توسط هیات اجرایی، نظارت و شورای نگهبان ردصلاحیت شده‌اند و با توجه به اینکه خاتمی پرچم‌دار جنبش اصلاحی است با حضور جبهه مشارکت و دیگر اصلاح‌طلبان، ائتلافی شکل دادیم و در انتخابات حاضر شدیم و امیدواریم در همین حوزه‌های محدودی [تقریبا یک سوم حوزه ها]که برایمان امکان رقابت وجود دارد حضوری جدی داشته باشیم و فراکسیون اقلیتی هر چند کم شمار اما منسجم و با حمایت اکثریت مردم تشکیل دهیم.
وی در ادامه تصریح کرد: نباید اجازه بدهیم که خانه ملت به‌طور کامل در اختیار اقلیت 15 درصدی قرار گیرد، زیرا با یکصدا شدن خانه ملت «انسداد مطلق» در همه بخش ها به‌وجود می‌آید و از آنجایی که جامعه ما نهادهای مستحکم مدنی نیزندارد با اجرایی شدن این مساله یک‌صدایی در جامعه حاکم و مجلس به‌طور کلی در اختیار جریانی قرارخواهد گرفت که هیچ گونه حق حیاتی برای رقبای خود قائل نیست.
سیدمصطفی تاج‌زاده با اشاره به نفی رقبای سیاسی توسط اصولگرایان تاکید کرد: این شعار یا «همه با ما» یا «علیه ما» همان شعار خوارج ،بن‌لادن، ملاعمر وجرج بوش است و اگر این تفکر در مجلس حاکم شود پس از آن حاکمیت به خود اجازه می‌دهد در خصوصی‌ترین مسائل مردم دخالت کند، بنا بر این وظیفه هر فرد علاقمند به ایران، مردم وانقلاب آن است که با حضور خود جلوی سناریو گرفته شود.
رئیس ستاد انتخابات حزب مشارکت در پاسخ به این پرسش که به چه علت به جای ارائه لیست 20 نفره ائتلاف اصلاح‌طلبان لیست کامل ارائه داد اعلام کرد: بعد از رد صلاحیت گسترده نامزدها در ستاد ائتلاف که عملاً نمایندگانی از 20 حزب در آن حضور دارند، گرایش‌های متفاوتی مطرح بود. یکی از این گرایش‌ها این بود که در اعتراض از شرکت رسمی در انتخابات کنار بکشیم. بحث دیگری که مطرح شد این بود که به دلیل شرایط حساس کشور، اگر چه درصد عظیمی از نامزدهای اصلاح‌طلب ردصلاحیت شده‌اند، با شناسایی و حمایت نامزدهای مستقل و حتی اصولگرایانی که به طور جدی منتقد وضع موجود هستند، 290 نامزد معرفی و تاکید کنیم که بسیاری از این افراد طبق معیارهای ما اصلاح‌طلب نیستند؛ ولی مانند ما نسبت به وضع موجود کشور نگرانند.
وی با بیان اینکه بحث سومی که مطرح شد برآیند دو نگاه قبل بود، افزود: مورد دیگری که مطرح شد این بود که در هر کجا و هر حوزه‌یی که امکان رقابت وجود دارد شرکت و به جامعه اعلام کنیم چند حوزه غیررقابتی است و بدین ترتیب هم در انتخابات حضور داریم و هم به آن موضوع معترضیم.
رئیس ستاد انتخابات جبهه مشارکت با بیان اینکه مشابه چنین بحث‌هایی در مورد فهرست تهران نیز وجود داشت، اظهار کرد: جمع‌بندی ستاد ائتلاف اصلاح‌طلبان این شد که برخلاف بسیاری از حوزه‌ها که امکان ارائه فهرست کامل وجود ندارد، در تهران فهرست کاملی ارائه کنیم و اعتراض خود را نه با فهرست ناقص بلکه با روش‌های دیگری با مردم در میان بگذاریم و تلاش کنیم از کوچکترین روزنه‌ها برای اصلاح امور بهره‌برداری کنیم.
تاج‌زاده در ادامه افزود: به هر حال ما در هر حوزه‌یی که امکان رقابت وجود داشته باشد حضور خواهیم داشت، هرچند باید اعلام کرد با وجود انتخابات غیررقابتی حضور ما اعتراض‌آمیز خواهد بود. ما اعلام می‌کنیم انتخابات میراث انقلاب اسلامی نیست بلکه میراث مشروطه است، اما رضاشاه آن را از درون تهی کرد و همه می‌دانستند که آن انتخابات نمایشی و آن مجلس فرمایشی است. مجلس که فقط بله قربان‌گو بود بنا بر این ما با حضور خود در انتخابات تلاش می‌کنیم آن اقلیت اصلاح‌طلب برنده انتخابات باشد. در عین حال تلاش می‌کنیم از کوچک‌ترین روزنه‌ها برای اصلاح حکومت بهره‌برداری کنیم و این جمع‌بندی بود که در ستاد روی آن اجماع وجود داشت هر چند این نظریه موافق و مخالفانی داشت. مصطفی تاج‌زاده در جمع خبرنگاران حاضر در کنفرانس خبری علت عدم حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس هفتم را اقدامات ساختارشکنانه آقای جنتی و حامیان وی در انتخابات عنوان کرد و اظهار داشت: علت آن تحصن بزرگ و تاریخی بدعتی بود که در جمهوری اسلامی گذاشته شده بود و قصد داشت جمهوری اسلامی را از یک نظام مردمی به یک استبداد دینی تبدیل کند، این چیزی است که علامه نائینی از آن به عنوان شعبه‌یی از استبداد دینی یاد کرد و مرحوم طالقانی آن «دیکتاتوری نعلین» نامید.
معاون اسبق سیاسی وزارت کشور با اشاره به تحصن مجلس ششم گفت: در آن زمان تلاش این بود که با صدای رسا اعلام کنیم که استحاله بزرگی در حال شکل‌گیری است و ما با این استحاله روبه‌رو هستیم و نسبت به این استحاله اعتراض داریم و حاضریم هزینه آن را بپردازیم، هر چند مجلس هشتم ادامه همین روندی است که اصلاح‌طلبان قبلاً نسبت به آن بارها هشدار داده بودند.
عضو شورای مرکزی مشارکت تصریح کرد: اگر اصولگرایان اعتماد به نفس داشتند و اگر به شعارهایی که در کلمبیا داده بودند اعتقاد داشتند اجازه می‌دادند که نامزدهای اصلاح‌طلبان در انتخابات حضور یابند اما ترس اصولگرایان از انتخابات آزاد، فعالیت‌های آزاد در دانشگاه‌ها و سیاسی این است که آنها نیک می‌دانند که بیش از 15 درصد در این جامعه پایگاه اجتماعی ندارند.
رئیس ستاد انتخابات مجلس ششم اظهار داشت: اگر اصولگرایان مردم را آگاه و باشعور می‌دانند چرا اجازه نمی‌دهند که مردم نمایندگان خود را آزاد انتخاب کنند، بلکه هر روز سعی می‌کنند دایره انتخاب مردم را محدود کنند چون خود را متکی به آرای مردم نمی‌دانند. وی در ادامه تصریح کرد: علت شکست ما در انتخابات ریاست جمهوری، حضور در انتخابات با چهار لیست انتخاباتی بود گو اینکه وقتی اصلاح‌طلبان در انتخابات شوراها با لیست واحد حضور یافتند پیروزی که نصیب اصلاح‌طلبان شد ده برابر لیست رایحه خوش خدمت بود و با وجود اینکه اصلاح‌طلبان رسانه‌یی ندارند اما عملکرد بد اصولگرایان مهم‌ترین عامل تبلیغات به نفع اصلاح‌طلبان بوده است.
تاج‌زاده در مورد پیش‌بینی یک اقلیت قوی در مجلس هشتم گفت: قدرت اقلیت تنها به چهره‌ها و تعداد کرسی‌ها نیست. اگر اقلیتی حمایت اکثریت مردم را داشته باشد می‌تواند قدرتمندتر عمل کند به خصوص اگر عملکرد جناح حاکم، عملکرد مطلوبی نباشد. امید ما این است که اقلیت هم در مسائل سلبی و هم مسائل ایجابی نقش ایفا کند. نباید اجازه داده شود که تصمیمات غیرکارشناسانه کشور را از مسیر خود منحرف کند، اقلیت باید بتواند نقش بلندگوی صدای اکثریت خاموش جامعه باشد واز حقوق آنها دفاع کند. رئیس ستاد انتخابات حزب مشارکت در پاسخ به سوال خبرنگار «اعتماد» که چرا حزب مشارکت در انتخابات غیررقابتی حضور پیدا می‌کند، گفت: نظر جبهه مشارکت این است که انتخابات آتی یک انتخابات غیررقابتی است چون تکلیف نیمی از کرسی‌ها از قبل مشخص شده است اما در عین حال ما این را پذیرفته بودیم که برخلاف مجلس هفتم مستقل اقدام نمی‌کنیم و برآیند نظرات را در ائتلاف می‌پذیریم حتی اگر برخلاف نظر ما باشد، زیرا اگر همگی زیر چتر آقای خاتمی همدل و هم‌زبان اقدام کنیم بهتر است. به هر حال حضور ما در انتخابات آتی یک حضور معترضانه است. تاج‌زاده در پاسخ به این سوال که سلامت انتخابات چگونه حفظ خواهد شد، گفت: ملت ایران مانند ملت ترکیه باید حضور پیدا کنند و درست عکس آنچه فرماندهان نظامی می‌گویند انجام بدهند و این درس را به نظامیان بدهند که دخالت نظامیان به سود یک جناح، به ضرر آن جناح تمام می‌شود. اگر ملت ایران بخواهد که نظامیان آرمان‌های انقلاب را قربانی امیال خود نکنند باید در جهت عکس امیال نظامیان اقدام کنند تا یکپارچگی نظامیان حفظ شود. در حال حاضر از اردوگاه اصولگرایان نیز صداهای مشابهی در مورد اعتراض به ردصلاحیت‌ها به گوش می‌رسد. به هرحال هر که می‌خواهد با رانت آقای جنتی وارد مجلس شود اشتباه کرده است. به خصوص اینکه اگر کسی می‌خواهد با رانت سیاسی وارد شود هرگز نمی‌تواند مدعی مبارزه با رانت‌خواری اقتصادی شود و چنین اقداماتی موجب انحراف کشور می‌شود و اگر این انحراف شکل بگیرد هیچ «سوپرمنی» نمی‌تواند کشور را نجات دهد.
تاج‌زاده تصریح کرد: از نظر حاکمیت هیچ فرقی بین اصلاح‌طلبان وجود ندارد، همچنان‌که اعضای اعتمادملی نیز ردصلاحیت شدند. این افراد اساساً با هر فردی که «متکی به خود است و اعتمادبه‌نفس دارد»، مخالف هستند و آن را برنمی‌تابند هرچند در حال حاضر 80 درصد از لیست ما با اعتمادملی مشترک است و ما تلاش می‌کنیم به هیچ‌وجه در دامی که رقیب برای ما پهن کرده است گرفتار نشویم و از هرگونه اختلاف دوری کنیم.
وی در ادامه افزود: انفعال و کناره‌گیری و دست یازیدن به روش‌های غیرقانونی و زیرزمینی کمکی به دموکراسی نمی‌کند. هرچند بسیاری تلاش می‌کنند ما را از حضور در جامعه سیاسی و مدنی محروم کنند اما باید بدانند که اگر اصلاح‌طلبان را نیز محروم کنند راهی جز ادامه اصلاحات ندارند. امروزه حتی اصولگرایان نیز برای کسب محبوبیت سعی می‌کنند که از واژه اصلاحات بهره بگیرند. چون آنان نیز از محبوبیت آقای خاتمی آگاه هستند، هرچند ما برخلاف برخی به آگاهی و شعور جامعه باور داریم.
تاج‌زاده در پاسخ به پرسش دیگری درباره احتمال حضور خاتمی در انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: ایشان تا این لحظه به‌رغم اصرارهای زیادی که شده و بسیاری از بزرگان جناح اصلاح‌طلب نظرشان این بوده، به هیچ‌وجه موافقت نکرده‌اند. آقای خاتمی در دوره دوم نیز تصمیم نداشتند شرکت کنند، اما تحت فشار همه اقشار از جمله فرهنگیان و دانشگاهیان شرکت کردند و رای بالایی آوردند که آمارش از 9 رقیب‌شان هم بیشتر شد.
رئیس ستاد انتخابات حزب مشارکت در مورد دلیل مقایسه ایران با ترکیه اظهار داشت: تنها کشوری که می‌توان در این منطقه با ایران مقایسه کرد ترکیه است، زیرا ایران و ترکیه دو کشور غیرعرب در منطقه هستند که از امپراتوری‌های عظیمی برخوردار بودند. به هرحال در ترکیه نظامیان به دموکراسی تمکین کردند اما اصولگرایان هنوز به دموکراسی تمکین نکردند.با ردصلاحیت های صورت گرفته می توانیم نتیجه بگیریم که به ظرفیت آقای جنتی به اندازه نظامیان ترکیه نیز نیست. من اعلام کردم که آقای جنتی ببینند که متحدان استراتژیک آنها یعنی چاوس، مورالس و اورتگا که کشورهایشان مهد دیکتاتوری نظامی بود امروز تن به انتخابات آزاد داده اند و حتی چاوس شکست در انتخابات را نیزپذیرفته است.
وی در ادامه این پرسش را مطرح کرد یعنی مردم ایران به اندازه ونزوئلا، نیکاراگوئه و بولیوی نیز لیاقت ندارند. هرچند آقای جنتی پشت تریبون نماز جمعه خواستار برگزاری انتخابات آزاد در همه کشورها می‌شود و احمدی‌نژاد می‌خواهد ناظر برای انتخابات امریکا بفرستد. اما انتخابات آزاد را در کشورخود برگزار نمی‌کنند.
عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت در پایان از جنتی پرسید به عقیده شما مردم ایران شعور انتخاب کردن ندارند؟ هرچند مرتب بر مردم منت می‌گذارند که ما 30 انتخابات برگزار کردیم. نباید مانند شاه سخن گفت که دموکراسی خوب است اما برای سوئیس، در این مقطع زمانی دامنه دموکراسی به امریکای لاتین هم رسیده است و هرکسی که در برابر این روند مقاومت کند دیر یا زود شکست می‌خورد.

   پایان خبر


<      1   2   3   4   5   >>   >
 
لیست کل یادداشت های وبلاگ?
 




بازدیدهای امروز: 20  بازدید

بازدیدهای دیروز:8  بازدید

مجموع بازدیدها: 23260  بازدید


» فهرست موضوعی یادداشت ها «
» آرشیو یادداشت ها «
» اشتراک در خبرنامه «